lördag, september 22, 2012

Köksbord och gardiner

Ni vet hur det går när man flyttar, att packa ihop i den gamla lägenheten är redan jobbigt och så skall man ännu packa upp allting på nya stället. I början kan det hända att man får en liten gnista inspiration och det planeras stort hur inredningen skall se ut i den nya lägenheten, vilka gamla möbler skall ut och var skall nya möbler in.

När flyttlådorna packats upp och allting har satts på plats slocknar ivern plötsligt. Och allting blir halvfärdigt. Vid den punkten är vi nu. Flyttlådorna är borta och lägenheten ser ut som ett hem, men det är långt ifrån färdigt! Men det mest akuta är gjort, alla saker har fått en plats, vissa mera temporära lösningar än andra. "Ja men den här hyllan åker ut direkt, den skall ju inte ens in". Där står den nu i arbetsrummet fylld med saker.

Det där lackbordet som skulle åka rakt till soptippen står nu som soffbord och projektet med att hitta ett nytt ligger på is. Man vänjer sig också överraskande snabbt med tomma väggar. Tavlorna som skulle upp ligger fortfarande i en hög. Får se hur många år? Gardiner då? I förra lägenheten bodde vi  fem år utan gardiner. "Det blev liksom aldrig av". Och jag hatar det här. Man blir blind för alla saker som borde göras. Är fönstren tillräckligt länge utan gardiner så vänjer man sig vid det. Tills någon kommenterar att det ser lite tomt ut.

Men vad jag skulle diskutera idag var köksbord. Jag skulle gärna ha ett litet klaffbord som "frukostbord" i vårt kök. Solen lyser så vackert in i köket på morgonen och där i solstrålarnas sken skulle jag villa sitta och dricka min latte. Gärna vid ett gamalt och "slitet" bord. Det har dock visat sig vara ett svårare projekt att hitta ett lämpligt bord. Här är några idéer, har ni någo tips på var man kan hitta fina klaffbord?

Source: trendenser.se via Maria on Pinterest








Alla bilder från Pinterest, klicka på dem för att komma till källan.

4 kommentarer:

  1. Fina klaffbord och andra fina gamla möbler och annat, hittar du på Högbergsgatan. Jag kommer inte ihåg vad stället heter, men det är snett mitt emot Succes och snett mitt emot Maxill, liksom där emellan, där var Jägaregatan börjar. Kaske det heter Fasaani eller något? Hur som helst, kan du inte missa, det är ett stort garage man går in i och där finns en 500 m2 second han möbelbutik där man kan fynda massor!

    SvaraRadera
  2. second hand
    ursäkta alla stav(slarv)fel!

    SvaraRadera
  3. Vad gjorde man förr utan google? ;)
    http://www.fasaani.fi/
    Högbergsgatan 5
    Kom på kaffe/hör av er, om/när ni kommer til våra kvarter!! Kram

    SvaraRadera
  4. Tack för tipset, dit måste vi absolut fara! Och så kommer vi på kaffe på samma gång :) Kram

    SvaraRadera